Over ons

Roland Vos

loopt al meer dan 30 jaar rond in de wereld van catering en Koshere Catering in het bijzonder. Door vele wordt hij gezien als de vakman. Horeca zit in zijn genen en mensen blij maken is zijn passie.

Bij Roland Vos begon de passie voor horeca en evenementen op de middelbare school, waar hij zijn eerste feesten organiseerde. Aan verdieping en specialisatie werd gewerkt tijdens zijn opleiding door te werken bij vooraanstaande bedrijven als Parkrestaurant het Rosarium, Molen de Dikkert (toen 1*), Hotel de L’Europe en het Amstel Hotel.

Tegelijkertijd zette Roland zich al die jaren in voor allerlei maatschappelijke organisaties en jongerenbesturen binnen de joodse gemeenschap. Roland en zijn vrouw Mirjam zijn samen meer dan 10 jaar exploitant geweest van het MuseumCafé in het Joods Historisch Museum. Daarna heeft Roland in opdracht van een aantal joodse welzijnsinstellingen de verbouwing en opening van het Joods Jongeren Centrum in Amsterdam begeleid en is hier het eerste jaar als directeur werkzaam geweest.

Als één van de medeoprichters en bestuurslid van de Amsterdamsche Orde van Culinaristen heeft Roland vele jaren activiteiten georganiseerd voor zijn vakgenoten. Tevens is Roland al ca. 15 jaar actief als bestuurslid van Amstelveen Oranje, het Oranje comité van Amstelveen en vormt sinds 10 jaar in zijn eentje de catering commissie van de Intocht van Sinterklaas in Amsterdam.

Sinds enkele jaren is Roland Officier Sabreur bij de Confrérie du Sabre d’Or en mag en kan uw champagne sabreren (fles openen door middel van een sabel).

….doet het niet alleen.

Natuurlijk is daar een heel team voor nodig. Een bevlogen team dat elke dag weer klaar staat. Of het nu gaat om de chauffeur, keuken medewerkers of de gastvrouwen en heren die iedereen welkom heten bij het Joods Historisch Museum, het is één team.