Meteen naar de inhoud

Kosher ijs in de maak

Kosher ijs

Toen we de vraag kregen of we iets lekkers voor mensen in een bejaardentehuis wilden maken waren we er snel uit. Een lekker ijsje met dito ijskar en natuurlijk onder begeleiding van een accordeonist. Terug naar weleer zullen we maar zeggen. 

Toen kwam het. We moesten natuurlijk kosher ijs hebben. En dat is in de omstreken van Amsterdam slecht te krijgen. Althans schepijs, voor in een mooi bakje of op een hoorntje. Het ondernemerschap komt dan los en drie ondernemers en een zeer ondernemende chefkok roepen dan in koor: “dan maken we het zelf’. In de avond erna hebben we de ingredienten uitgezocht, recepturen bij elkaar gehaald en een ijsmachine laten komen (die we natuurlijk eerst moesten kasjeren). Twee dagen later zijn we begonnen. 

Divers smaken kosher ijs

De recepturen zijn verbeterd en de eerste grote lading is gemaakt. We gaan nu op zoek naar de beste plekken om het ijs elke dag aan te kunnen bieden. Tijd dus voor een campagne. Het begint echter met de ene proef, die ene smaaktest en de lol en liefde die we er in brengen. Luister groet naar het commentaar op de achtergrond van onderstaande video. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *