Meteen naar de inhoud

Kasjroet

Vos Kosher Catering staat onder toezicht van het Rabbinaat van de NIHS (Nederlands Israëlitische Hoofd Synagoge)  onze producten zijn le mehadrin kosher en chalaf stam. Chalaf Israël kan op verzoek. Hieronder staan de zogenoemde hechsjers afgebeeld. Wanneer u deze terugvindt op onze producten mag er 100% van uitgaan dat deze voorzien zijn door een toezichthouder van het Rabbinaat. Hiermee zijn wij gecertificeerd.

Parve (geel) betekent alles behalve vlees of melk. Vis en ei worden hier wel verwerkt.

Het certificaat voor Vleeskost (rood), dat aangeeft dat er vlees in het gerecht is verwerkt. Men mag er dan direct vanuit gaan dat er geen melkproducten verwerkt zijn. 

Melkkost ook wel Chalav Stam (blauw). We maken gebruik van melk dat zonder toezicht verkregen is. 

Ook Melkkost echter Chalav Ysrael (Groen). Hierbij wordt alleen melk gebruikt die over toezicht verkregen is. Een hogere gradatie dan de Chalav Stam variant.

Een nadere uitleg van Kasjroet

Kasjroet betekent ‘geschiktheid’ en is het geheel van spijswetten dat in het jodendom bepaalt of voedsel wel of niet door (gelovige) joden gegeten mag worden. Voedsel dat aan deze spijswetten voldoet, beschouwt men als rein en wordt in het Nederlands traditioneel koosjer of kosher genoemd.

Kasjroet in het Hebreeuws: כשרות