Meteen naar de inhoud

Anderhalve meter catering

Op 1 juni 2020 ging de horeca weer open. Alleen wat te doen met de partycatering? Feestjes mogen nog niet. Mensen komen nog beperkt bijeen. En als je doet hoe dan? We mochten voor een gezelschap van 10 heren aan de slag om een diner te verzorgen. Een grote kans om een “corona proef” te diner. Een anderhalve meter diner. 

VIJF belangrijke ingrediënten:

  1. Creativiteit

  2. Zorgvuldigheid

  3. Goede planning

  4. Gastheerschap

  5. Passie

En dan staat er voor je anderhalve meter diner ineens een trein in de keuken. We besloten de gerechten in de keuken op een heus treintje te zetten en dan de 9 meter lange tafel op te rijden. Volgende keer nemen we een nog zwaardere locomotief mee. Dan pakken we met het servies nog meer uit. 

Wanneer we over zorgvuldigheid spreken dan houden we natuurlijk de regels in acht. De werkelijke afstand, gastvrije mondkapjes en een diverse (nieuwe) attributen om afstand in het proces op te nemen.

Eerlijk gezegd was dat wel even wennen, serveer je eten maar eens op een stok en dienblad op anderhalve meter afstand. Zelfs Roland stond even te trillen, maar wende gelukkig snel.

Nu is catering sowieso planning, alleen in deze tijden dien je de looplijnen goed in acht te nemen. Dus dat vraagt extra planning en een locatie inventarisatie.

Ook betekent het dat we anders hebben gedacht. Want waar laat je peper en zout? Hoe schenk je bij en wanneer? Hoeveel glaswerk en materiaal heb je hierdoor extra nodig? Allemaal zaken die bij de anderhalve meter catering komen kijken. 

De gastheren en vrouwen dienen anders te werk te gaan. Er komt weer aandacht voor het vak. Een vak dat we met het team verstaan en waar gezamenlijk ook anders over hebben nagedacht. 

De toegevoegde waarde ligt meer en meer in het contact, door middel van een nette uitleg en de gasten de stap voor zijn. Ook betekent het dat je naast de techniek veel meer om de gast heen organiseert, zonder dat je in de buurt komt. 

Maar…..wat was het bovenal fantastisch om onze passie weer uit te mogen voeren: cateren. 

Zowel het bedieningsteam alsmede de chef vonden het heerlijk om op locatie te zijn en de gasten te verwennen. Het heeft geresulteerd in een culinaire explosie. 

Wij weten zeker dat onze passie u ook bevalt? Wanneer gaan we aan de slag? 

Anderhalve meter catering, the movie.

Bekijk de gehele video van het anderhalve meter diner. Catering was al een vak, alleen in deze tijd wordt er nog meer zorg en kwaliteit gevraagd. 

Boek nu uw eigen diner

Het is tijd om zelf weer aan tafel te gaan. Uw eigen anderhalve meter catering op locatie.
Uw wensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *